Magazine Trots op Havo

In plaats van een (fysiek) congres hebben wij een eenmalig magazine voor u samengesteld.

 Naast het verschenen magazine kunt u hier meer achtergrondinformatie vinden in de vorm van artikelen en opnames.

HavoP

HavoP

Praktijk en theorie aan elkaar verbinden met voldoende diepgang dat is wat havisten fijn vinden. Er is een nieuw vak 'onderweg', het vak heet HavoP, een praktijkgericht vak op de Havo. Op deze site en op www.havoplatform.nl vindt u meer informatie.

Lees meer

Wijze lessen

Wijze lessen

Leerlingen structuur, overzicht en helderheid geven in wat er van hen verwacht wordt, vraagt om het leren van de leerlingen goed in beeld te krijgen. In het boek Wijze lessen worden twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek uitgewerkt. De digitale versie van Wijze lessen vind je hier...

Lees meer

Havo van de toekomst

Havo van de toekomst

Een twaalftal scholen voor voortgezet onderwijs en het Saxion vormen samen een projectgroep vooruitlopend op 'de Havo van de toekomst'. Wat is nodig om de havo van de toekomst vorm te geven? Hoe opereert deze projectgroep en wat zijn (voorlopige) opbrengsten?

Lees meer

Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand

In de coronacrisis hebben we een nieuwe vorm van onderwijs toegevoegd aan het repertoire. Het geven van online lessen (en soms ook hybride lessen). In het artikel onderwijs op afstand worden al wat tips gegeven om bij de online lessen te blijven zorgen voor verbinding. Als je meer wilt lezen, kun je doorklikken om een videofragment te bekijken 'van techniek naar didactiek'.

Lees meer

Jelle Jolles

Jelle Jolles

Jelle Jolles spreekt over de impact van sociaal leren, hoe de omgeving het vermogen van jongeren kan beinvloeden, de rol van ouders, het keuzeproces van jongeren en eigenaarschap. De keynote die normaal op het congres zou plaatsvinden is verfilmd.

Lees meer

Coachingsgesprekken (zonder sociale wenselijkheid)

Coachingsgesprekken (zonder sociale wenselijkheid)

Het stellen van goede vragen is bekend als een middel om een goed coachingsgesprek te voeren. Echter als dit stellen van vragen leidt tot sociaal wenselijke antwoorden, dan voelt dat onbevredigend voor coaches en mentoren.

Lees meer

De nieuwe leerweg

De nieuwe leerweg

De nieuwe leerweg komt in plaats van het bekende VMBO TL en GL en krijgt een praktijkgericht programma. Wat de nieuwe leerweg voor consequenties heeft voor de havo, staat in het artikel 'Wat betekent de nieuwe leerweg voor de havo?'
Havocongres
contactinformatie
Email:
info@havocongres.nl
Tel:
06 - 25051912